Plank in badkamer

Als je voor het eerst bepaalt dat je intieme verzorging in je routine voor intieme hygiëne wilt opnemen, kan het best lastig zijn om het juiste product, inlegkruisje of doekje te vinden.

Maar het hoeft niet ingewikkeld te zijn om erachter te komen welke producten voor vrouwelijke intieme hygiëne voor jou geschikt zijn.

Je kunt het hele proces veel simpeler maken door te bedenken wat je levensstijl is en je intieme verzorging daarop afstemmen. Want de manier waarop je de dag doorbrengt, je verzorgingsgewoonten en je leeftijd hebben allemaal invloed op je routine voor vrouwelijke intieme hygiëne.

Als je in de puberteit zit

In de puberteit maakt je lichaam door hormonen heel wat veranderingen door. Of je nu al voor het eerst ongesteld bent geworden of niet, het is belangrijk om je V-zone nauwkeurig schoon te houden. En draag elke dag een Libresse inlegkruisje om je V-zone fris en aangenaam te houden, want je hebt als tiener vaak last van vagina vocht, onregelmatige menstruaties, spotting en onvoorspelbare afscheiding. Het Libresse PureSensitive™ inlegkruisje is hier uitermate geschikt voor. Het is belangrijk om je intieme zone te laten 'ademen' door katoenen ondergoed te dragen, geen broek aan te doen die te strak zit in het kruis en geen ondergoed als je gaat slapen. Hierdoor wordt de kans op vaginale irritaties en infecties beperkt.

Als je vaak sport

Hygiëne na het sporten is belangrijk, ook voor je V-zone. Als je haast hebt, kun je intieme doekjes gebruiken, die je V-zone reinigen en verfrissen. Een ademend inlegkruisje, zoals Libresse DailyFresh met ProSkin-formule, zorgt voor een schoon en comfortabel gevoel de hele dag door.

Als je vaak op reis bent

Als je lange periodes van huis bent en niet zo vaak als je zou willen kunt douchen, kun je jezelf schoon houden met Libresse DailyFresh inlegkruisjes. Deze inlegkruisjes zijn net zo ademend als katoenen ondergoed, dus ze zorgen voor een comfortabel en fris gevoel van je V-zone. En gebruik intieme doekjes na een toiletbezoek. Ze verfrissen je, helpen nare geurtjes tegen te gaan en houden de gevoelige pH-balans van je V-zone intact.

Als je je intieme zone waxt of scheert

Als je vaak schaamhaar verwijdert, kan dat ervoor zorgen dat je huid gevoelig, droog of geïrriteerd gaat aanvoelen. Als je je scheert onder de douche, gebruik dan de intieme mousse voor onthaarde huid van Libresse. Dit bevat goudsbloem om de kwetsbare huid van je V-zone te kalmeren en te hydrateren. Vergeet niet om na het ontharen een scrub te gebruiken en een gel met aloë vera om het gebied te hydrateren.

Als je net moeder bent geworden

Na een bevalling voelt je intieme zone waarschijnlijk pijnlijk en geïrriteerd aan. Je kunt daarom beter nog maar even wachten met het gebruiken van tampons anders kun je een infectie krijgen. Je kunt Libresse inlegkruisjes gebruiken om je ondergoed te beschermen tegen postnatale afscheiding, om het gebied schoon te houden en nare vaginale geurtjes te voorkomen. Dit is vaak bruinige afscheiding of stinkende afscheiding door nog na bloedingen. Het is daarom goed om voor zekerheid een inlegkruisje te dragen. Wanneer je gele afscheiding hebt, kun je het beste je dokter raadplegen. 

Medische Disclaimer

De medische informatie in dit artikel is alleen een informatiebron en is niet bedoeld om te worden gebruikt of als bewijs te dienen voor diagnostische of behandelingsdoeleinden. Neem contact op met je huisarts en/of medisch specialist voor advies over een bepaalde medische aandoening.

Als je in de overgang zit

Wanneer je in de overgang ondergaat je lichaam allemaal veranderingen. Zo krijg je te maken met onregelmatige menstruatie doordat je lichaam stopt met ovuleren. Ook kun je de controle over je blaas gaan verliezen. Door deze ongelukjes en verrassing menstruaties is het een goed idee om altijd een inlegkruisje te dragen of bij je te hebben.

Lees verder