Als je al emoji's gebruikt om met je vrienden te communiceren, dan begrijp je misschien wel waarom de wereld femoji's nodig heeft. Emoji's die speciaal gericht zijn op vrouwen en die ze de mogelijkheid geven om hun gevoelens te delen, zijn best wel belangrijk. En toch zijn er geen officiële emoji's van Unicode beschikbaar die over menstruaties gaan, ook al wordt elke vrouw elke maand ongesteld tot ze ongeveer 50 jaar is.

Daarom zijn we bij Libresse een campagne gestart om meer vrouwvriendelijke emoji's aan de bestaande emoji's van Unicode toe te voegen in de vorm van onze roze emoji's of femoji's. Voor onze campagne, die al veel media-aandacht heeft gekregen, hebben wij een petitie opgestart via Change.org om zes femoji's toe te voegen aan de volgende update van Unicode, en we hebben een app gemaakt die gebruikers in staat stelt de femoji's te delen. Op dit moment heeft de petitie meer dan 37.000 handtekeningen ontvangen.

Praten over menstruaties kan lastig zijn. Maar dat zou niet nodig moeten zijn, vooral als je bedenkt dat de gemiddelde vrouw 450 keer in haar leven ongesteld is. Het is belangrijk om over deze gedeelde ervaring te kunnen communiceren, en we denken dat we dit onderwerp voor een groot gedeelte uit de taboesfeer kunnen krijgen als er emoji's zijn om vrouwen te helpen op een leuke, directe manier over menstruaties te praten.

Volgens onderzoek zegt 80 procent van de 16- tot 25-jarigen dat ze het makkelijker vinden om zichzelf met emoji's te uiten [1]. Als je dit weet, is het idee om menstruatie-emoji's toe te voegen aan de officiële lijst emoji's niet zo'n gek idee meer.

De femoji's die wij hebben ontwikkeld, zijn symbolen voor 'opgeblazen gevoel', 'kramp en pijn', 'maandverband', 'ongesteld', 'PMS' en 'puistjes'. Eigenlijk alles waar je last van kunt hebben en waar je over wil praten. Je hoeft niet meer te fluisteren of geheimzinnig te doen: met femoji's kun je open en eerlijk zijn over een natuurlijk proces, en nog met een beetje humor ook.

Ga naar https://www.change.org/p/femojis-nl om de petitie van Libresse te ondertekenen.

http://www.prnewswire.co.uk/news-releases/durex-launches-campaign-to-create-the-first-official-safe-sex-emoji-551328591.html

App insitu landschap