Onze eco-belofte

Libresse ondersteunt het welzijn van vrouwen - en de wereld waarin ze leven. Ons doel is om onze ecologische voetafdruk tegen 2030 met 30% te verminderen.

Libresse ondersteunt het welzijn van vrouwen - en de wereld waarin ze leven. Ons doel is om onze ecologische voetafdruk tegen 2030 met 30% te verminderen.

Lees meer

We komen op voor de gezondheid van vrouwen door taboes en schaamte rond hun lichaam te doorbreken. Maar de gezondheid van vrouwen bestaat niet zonder de gezondheid van de wereld waarin ze leven. Daarom zetten we ons in om onze ecologische voetafdruk en de milieu-impact van onze producten te verkleinen.

We zijn eerlijk en open over alles - vulva's, menstruatie, afscheiding, noem maar op - dus we willen net zo transparant zijn over onze eco-doelen als over stolsels en bloed.

Libresse Intimawear hipster
Herbruikbare producten

We bewandelen nieuwe wegen met menstruatie vriendelijke en planeet vriendelijke producten. Ons herbruikbare menstruatie ondergoed produceert 88% minder afval!

Libresse Dailies Extra Protection Extra Long
Duurzame materialen

We zijn altijd op zoek naar slimme materialen die onze producten vriendelijker kunnen maken voor de planeet (en vulva's).

Vrouw en ondergoed
Less is more

Minder product, minder verpakkingen, minder afval. We verkleinen onze ecologische voetafdruk door alleen materialen en verpakkingen te gebruiken die nodig zijn.

Wat we doen om ons duurzaamheidsdoel te bereiken

17%
CO2-reductie op onze Ultra maandverband*
50%
hernieuwbare materialen gebruikt in de buitenverpakking van ons maandverband
100%
hernieuwbare materialen gebruikt voor de verpakking van onze inlegkruisjes
*Gebaseerd op levenscyclusanalyse uitgevoerd op Ultra Towels in 2019 vergeleken met 2008

Project V

Onze eco-belofte maakt deel uit van ons bredere Project V-initiatief, ter ondersteuning van het welzijn van vrouwen en de wereld waarin ze leven. Omdat we niet voor onze gezondheid kunnen zorgen zonder die van de planeet.
Als we het hebben over onze CO2-voetafdruk, bedoelen we de totale hoeveelheid broeikasgassen – bijvoorbeeld koolstofdioxide (CO₂) en methaan (CH₄) – die vrijkomt in de atmosfeer bij het produceren, gebruiken en verwijderen van een product.