vier vrouwen die lopen

Het welzijn van vrouwen en de planeet ondersteunen met PROJECT V

Als meisje leren we dat menstrueren vies is. Als we niet ongesteld worden, zegt ‘men’ dat we niet echte vrouw zijn. Als vrouw kan je het behoorlijk voor je kiezen krijgen. Van genot tot pijn. Van regelrechte ellende tot de prachtigste momenten. Maar gemakkelijk? Dat is het gewoon nooit. Maar met meer onderzoeken, meer open gesprekken en meer support kunnen we er wél meer voor elkaar zijn…

Woorden zijn krachtig, maar echte verandering komt alleen met actie.

PROJECT V is een initiatief dat verandering stimuleert en het welzijn van vrouwen en de wereld waarin ze leven verbetert.

Er bestaat niet zoiets als de gezondheid van vrouwen zonder de gezondheid van de planeet. We werken er dus hard aan om de impact van onze producten op de wereld om ons heen te minimaliseren.

Project V logo

Hoe we hun wereld een stukje mooier maken

Onze opleiding
Colombia

Ons onderwijsprogramma helpt jonge meisjes te begrijpen hoe hun lichaam (en brein) verandert als ze volwassen worden. De campagne loopt al 35 jaar en bereikt ieder jaar 1,5 miljoen meisjes!

Saba educatie
Nederland

Al jaren maken we menstruatie en intiem hygiëne bespreekbaar op middelbare scholen door gastlessen te geven. Daarnaast doneren we elk kwartaal maandverband en inlegkruisjes aan de Voedselbank.

Libresse verpakking
China

Vrouwelijke medische hulpverleners hebben 50.000 producten van ons gekregen en tijdens de COVID-19 pandemie hebben we er samen met Alibaba Charity nog eens 6000 naar ziekenhuizen in Xiaogan gebracht.

Libresse bloednormaal
Verenigd Koninkrijk

We hebben het voor elkaar gekregen dat menstruatiebloed ook op tv ‘gewoon rood’ mag zijn terwijl de omroepautoriteiten dat verboden hadden.

Ik steun Nana
Frankrijk

Toen Frankrijk onze ‘Viva la Vulva’ campagne wilde verbieden, tekenden 10.000+ mensen een petitie om dat te voorkomen. Het maakte de #jesoutiensnana-beweging (#iksteunlibresse-beweging) nóg sterker.

Nuvenia Round Table
Italië

We zaten aan tafel met de minister van Gendergelijkheid om barrières op het gebied van menstruele hygiëne te doorbreken tijdens de rondetafelconferentie.

Menstruatie-armoede: een wereldwijd probleem

Onlangs zijn we een samenwerking gestart met de Linda Foundation en doneren wij maandverband op 100 basisscholen om menstruatie-armoede tegen te gaan.

Zo help je PROJECT V slagen

Vrouw met een pasgeboren baby

We horen je

Zeker weten dat onze lichamen en ervaringen belangrijk genoeg zijn om gehoord te worden. En dat we er allemaal beter van worden als we naar elkaar luisteren. Daarom vragen we álle vrouwen+ hun #baarmoederverhalen met elkaar én met de wereld te delen.
drie generaties van vrouwen

Praat mee!

Lees verhalen van andere op de sociale kanalen en deel het jouwe er ook. Zo help je de stilte te doorbreken en laat je ook jóuw stem horen. Het is nu of nooit!

Hier geloven we in

Pink origami vulva

Ons doel

De beperkende taboes en zinloze schaamte doorbreken die om vrouwen en hun V-Zone heen hangt.

Lees verder

Nog een groot taboe onder leerlingen

Nog altijd heerst er een taboe rondom menstruatie. Vaak begint dit al op de basisschool en zet dit zich voort op de middelbare school.