vier vrouwen die lopen

Ons wereldwijd initiatief om verandering teweeg te brengen en het intieme welzijn van vrouwen+ en de wereld waarin zij leven te verbeteren.

Project V logo

Waarom komen we in actie?

1 op 4
zwangerschappen eindigt in een miskraam. Verlies dat we vaak in stilte verwerken [1].
500 miljoen
tot 500 miljoen vrouwen+ leven elke maand in menstruatie armoede [2].
200 miljoen
meisjes en vrouwen hebben Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV) ondergaan [3].

Dit is nog maar het topje van de ijsberg als het gaat om de uitdagende en vaak gevaarlijke ervaringen die vrouwen+ elke dag meemaken.

Plus size vrouw met baarmoeder
Plus size vrouw met baarmoeder
Welkom in onze wereld

Vrouwen moeten een leven leiden dat ze willen zonder angst of schaamte. Punt.

Libresse bloednormaal
Verenigd Koninkrijk

We hebben het voor elkaar gekregen dat menstruatiebloed ook op tv ‘gewoon rood’ mag zijn terwijl de omroepautoriteiten dat verboden hadden.

Saba educatie
Mexico

We werken samen met scholen om jonge meisjes te helpen open te staan ​​voor taboes als menstruatie en zwangerschap tijdens de adolescentie levensperiode.

Onze opleiding
Colombia

Het project "Bullying for Loving" wil kinderen op school, die te maken hebben met pesten en schaamte, sterker maken.

Nuvenia Round Table
Italië

Het intieme "Cose in Comune" richt zich op het doorbreken van taboes rond menstruatie door middel van bewustmaking, open dialoog en onderwijs en wil het schaamtegevoel rond menstruatie op Italiaanse scholen bestrijden.

Ik steun Nana
Frankrijk

Frankrijk heeft een jaarlijks partnerschap met een organisatie die vrouwen in moeilijke situaties helpt met hun gezondheidsbehoeften. Sinds 2019 steunt Nana hen met financiële steun en door donaties te doen.

Student discussion in a classroom
Nederland

Al jaren maken we menstruatie en intiem hygiëne bespreekbaar op middelbare scholen door gastlessen te geven. Daarnaast doneren we elk kwartaal maandverband en inlegkruisjes aan de Voedselbank.

Andere Project V Initiatieven

Pink origami vulva

Ons doel

De beperkende taboes en zinloze schaamte doorbreken die om vrouwen en hun V-Zone heen hangt.
Vrouw met een pasgeboren baby

We luisteren

Wij geloven dat onze lichamen en ervaringen gehoord moeten worden en dat leren van elkaar ons allemaal kan helpen. Daarom vragen we vrouwen+ van over de hele wereld om hun #baarmoederverhaal met ons te delen.
drie generaties van vrouwen

Doe mee aan het gesprek

Lees verhalen van anderen en help de stilte te doorbreken door je ervaring te delen op sociale media. Het is tijd om je stem te laten horen.
#PAINSTORIES banner

#PAINSTORIES

The more we share our #painstories, the more we dismantle the shame and silence that stops us getting the help we deserve. As part of Project V, we’re taking steps to lift the lid on women’s experiences of pain, to close the gender pain gap one story at a time.
Women+ standing together with vulva illustration in the background

Designer Vagina

This is what a real ‘Designer Vagina’ looks like
Scene from short film

Tackling period stigma

Short films that give periods more screen time

Endometrix

Periods are Normal, Period Pain is Not

Bronnen

Vrouwen+

Essity weet dat niet iedereen die menstrueert een vrouw is, zoals degenen die geboren zijn met een ander biologisch geslacht dan hun genderidentiteit, en dat niet alle vrouwen menstrueren, gezien factoren als anticonceptie, gezondheidsomstandigheden en de menopauze. Door '+' aan vrouwen toe te voegen, erkent en betrekt Essity het volledige scala van ondervertegenwoordigde groepen die haar producten gebruiken, zoals trans- en non-binaire personen.