Intieme doekjes

Na de puberteit is de verzorging van je intieme zone iets ingewikkelder dan gewoon met water en zeep.

Daarom is het een goed idee om een routine voor intieme verzorging te hebben om je V-zone schoon en hygiënisch te houden. Wat het leven je dan ook brengt, jij kunt er zeker van zijn dat je je altijd fris en prettig kunt voelen.

Er is een aantal hele fijne producten om je te helpen je eigen routine op te bouwen voor je V-zone, afhankelijk van je eigen voorkeuren. Hier is een aantal producten die je voor je intieme verzorging kunt gebruiken:

Intieme reinigingsproducten

Het is belangrijk om je V-zone te wassen met producten die veilig zijn voor de V-zone, die de gevoelige pH-balans in je vagina niet verstoren, wat vaak wel gebeurt met geparfumeerde zeep en badschuim. Een intiem reinigingsproduct is de oplossing. Sommige intieme reinigingsproducten werken heel goed om nare geurtjes te voorkomen, en andere verzachten of hydrateren een geïrriteerde huid. Intieme reinigingsproducten zijn beschikbaar als gel, crème of mousse, afhankelijk van je eigen voorkeur.

Intieme doekjes

Intieme doekjes reinigen je V-zone, dus dan voel je je prettiger na een toiletbezoek. Ze zijn ook heel fijn als je ongesteld bent, omdat ze meteen het hele gebied reinigen. Ze zijn ook handig als je lang van huis bent, bijvoorbeeld als je vaak naar festivals gaat of voor je werk op reis bent.

Inlegkruisjes

Gebruik voor elke dag een inlegkruisje om je kleding te beschermen tegen afscheiding, zodat je je schoon en prettig voelt.

Omdat er veel verschillende producten voor intieme verzorging beschikbaar zijn, kun je er altijd één vinden die bij jou past.

Als je vaak sport, heb je een intiem reinigingsproduct nodig dat afrekent met het zweet in je V-zone, waardoor je voorkomt dat bacteriën zich daar ophopen en een infectie veroorzaken. Als je een hectisch leven leidt, zijn intieme doekjes handig om je V-zone te reinigen in een openbaar toilet en het nog een hele tijd duurt voordat je een douche kunt nemen.

Als je in de overgang bent, is een intiem reinigingsproduct met hydraterende eigenschappen handig om vaginale droogheid tegen te gaan. Er zijn ook specifieke producten beschikbaar voor vrouwen die hun V-zone scheren of waxen, om het gebied na de ontharing te kalmeren en irritatie te voorkomen.

Voor meer informatie over intieme verzorging en specifieke producten die bij jouw levensstijl passen, zie 'Intieme verzorging in je dagelijkse routine opnemen'.

Lees verder