Plank in badkamer

Als je voor het eerst bepaalt dat je intieme verzorging in je routine voor vrouwelijke intieme hygiëne wilt opnemen, kan het best lastig zijn om het juiste product, inlegkruisje of doekje te vinden.

Maar het hoeft niet ingewikkeld te zijn om erachter te komen welke producten voor vrouwelijke intieme hygiëne voor jou geschikt zijn.

Je kunt het hele proces veel simpeler maken door te bedenken wat je levensstijl is en je intieme verzorging daarop afstemmen. Want de manier waarop je de dag doorbrengt, je verzorgingsgewoonten en je leeftijd hebben allemaal invloed op je routine voor vrouwelijke intieme hygiëne.

Als je een tiener bent

Of je nu al ongesteld bent geworden of niet, het is belangrijk om je V-zone nauwkeurig schoon te houden.   En draag elke dag een Libresse inlegkruisje om je V-zone fris en aangenaam te houden, want je hebt als tiener vaak last van onregelmatige menstruaties, spotting en onvoorspelbare afscheiding.

Als je vaak sport

Hygiëne na het sporten is erg belangrijk, ook voor je V-zone.   Als je haast hebt, kun je intieme doekjes gebruiken, die je V-zone reinigen en verfrissen. Een ademend inlegkruisje, zoals Libresse DailyFresh met ProSkin-formule, zorgt voor een schoon en comfortabel gevoel de hele dag door.

Als je vaak op reis bent

Als je lange periodes van huis bent en niet zo vaak als je zou willen kunt douchen, kun je jezelf schoon houden met Libresse DailyFresh inlegkruisjes. Deze inlegkruisjes zijn net zo ademend als katoenen ondergoed, dus ze zorgen voor een comfortabel en fris gevoel van je V-zone. En gebruik intieme doekjes na een toiletbezoek. Ze verfrissen je, helpen nare geurtjes tegen te gaan en houden de gevoelige pH-balans van je V-zone intact.

Als je je intieme zone waxt of scheert

Als je vaak schaamhaar verwijdert, kan dat ervoor zorgen dat je huid gevoelig, droog of geïrriteerd gaat aanvoelen. Als je je scheert onder de douche, gebruik dan de intieme mousse voor onthaarde huid van Libresse. Dit bevat goudsbloem om de kwetsbare huid van je V-zone te kalmeren en te hydrateren. Vergeet niet om na het ontharen een scrub te gebruiken en een gel met aloë vera om het gebied te hydrateren. Na een paar dagen kun je overstappen op de dagelijkse wasgel van Libresse. En je kunt een Libresse DailyFresh inlegkruisje voor dagelijks comfort gebruiken.

Als je net moeder bent geworden

Na een bevalling voelt je intieme zone waarschijnlijk pijnlijk en geïrriteerd aan. Je kunt Libresse inlegkruisjes gebruiken om je ondergoed te beschermen tegen postnatale afscheiding, om het gebied schoon te houden en nare geurtjes te voorkomen. En gebruik intieme doekjes om je V-zone te verfrissen na een toiletbezoek.

Lees verder