Seks tijdens menstruatie

Veel meiden vragen zich af of seks tijdens de menstruatieperiode kan. Natuurlijk kan je seks hebben als je ongesteld bent.

Sommige vrouwen hebben dan zelfs meer zin als ze ongesteld zijn, andere minder. Sommige culturen beschouwen de menstruatie als onrein en hebben gedurende deze periode absoluut geen seks. Als je onveilige seks hebt als je ongesteld bent is de kans op zwangerschap kleiner, maar je loopt evengoed het risico dat je toch zwanger raakt!

Voor- en nadelen van seks tijdens je menstruatie

Sommige meiden kunnen als ze ongesteld zijn en seks hebben, gemakkelijker klaarkomen dan buiten hun menstruatieperiode. Als je last hebt van menstruatiepijn, kan een orgasme verlichting geven aan de krampen en steken, omdat je je tijdens een orgasme ontspant.

Seks als je ongesteld bent kan een beetje een knoeiboel worden, maar dat is ook eigenlijk het enige nadeel. Ga er dus voor als je partner daar niets op tegen heeft. Vergeet niet dat je als je ongesteld bent toch zwanger kan worden. Je loopt wel meer kans op infecties dus is het verstandig een condoom te gebruiken, zelfs als je normaal geen condoom gebruikt.

Bloedverlies na seks

Als je seks hebt tijdens je menstruatieperiode, is de kans uiteraard groot dat er menstruatiebloed op de geslachtsdelen achterblijft. Zorg ervoor dat jullie na het vrijen jullie geslachtsdelen goed schoonmaken. Doe dat alleen met lauwwarm water en niet met zeep! Het gebruik van zeep, zorgt ervoor dat de zuurgraad in je vagina wordt verstoord en dit kan leiden tot vaginale infecties.

Er zijn ook andere oorzaken van bloedverlies na seks:
- Bij de eerste keer seks kan het zijn dat er sprake is van bloedverlies door een klein scheurtje in het randje aan het begin van de vagina.
- Een wondje in de vagina. Dit komt vooral in de overgang voor omdat het slijmvlies dan wat droger is.

Lees verder