75% van de jongeren te weinig weet over ongesteldheid

Educatie over menstruatie is een belangrijk onderwerp dat niet altijd evenveel aandacht krijgt. Er heerst nog steeds een taboe hierover. Dit terwijl ongesteld zijn heel normaal is en invloed heeft op het leven van maar liefst 300 miljoen vrouwen+. Wij vinden het daarom belangrijk dat iedereen geïnformeerd is en meer weet over menstruaties.

Om het taboe te doorbreken moet er meer bewustzijn gecreërd worden over menstruaties. Een eerste stap hierin is door het organiseren van gastlassen. Samen met edulin-Q geven wij menstruatie lessen op middelbare scholen, waarbij de lichamelijke en emotionele veranderingen tijdens de puberteit centraal staan. Niet alleen de menstruatiecyclus wordt besproken, maar ook met welke hormonen je te maken krijgt, seksuele gevoelens, geslachtsorganen en persoonlijke hygiëne.

Een handig boekje over menstruatie

Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Als onderdeel van onze samenwerking met edulin-Q hebben we een gids samengesteld over alles wat met puberteit en menstruaties te maken heeft.

Ben je een docent en op zoek naar advies over hoe je je studenten kan ondersteunen tijdens hun menstruatie? Ontdek meer.

Wil je weten welk menstruatieproduct het beste bij je past?

Het kan lastig zijn om het beste menstruatieproduct voor jezelf te kiezen, vooral als je voor het eerst ongesteld bent geworden. Er zijn zoveel opties om uit te kiezen met allemaal andere vormen, maten en absorptieniveaus. We hebben de meest uitgebreide gids voor je samengesteld om je meer informatie te geven over beschikbare menstruatieproducten. Zo kan jij de beste keuzes maken. Lees het hier.

Weet je niet zeker wanneer je weer ongesteld wordt?

Normaal gesproken komt je menstruatie één keer per maand om de 28 à 30 dagen. Dit is niet voor iedereen hetzelfde. Voor sommige is het niet echt een exacte wetenschap en is het voorspellen van de precieze datum en lengte van een volgende menstruatie lastig. Is dit ook bij jou? Probeer dan eens onze handige menstruatie tool.

Wil je meer leren over je vulva?

De vrouwelijke anatomie is een behoorlijk complex onderwerp en het kan behoorlijk overweldigend zijn om alle verbijsterende details te begrijpen. Het is belangrijk om te onthouden dat er niet één “perfecte” vulva bestaat. Lees hier meer.

Bekijk ook onze educatieve video's

Leer alles over vulva's

Welke menstruatieproducten zijn er?

Wat is bruine afscheiding?

Hoe was je je vulva?

Wat is Toxic Shock Syndroom (TSS)?

Je eerste menstruatie

Je menstruatie stoppen of uitstellen