Miljoenen vrouwen+ over de gehele wereld gebruiken al jaren veilig onze producten. We begrijpen dat het belangrijk is om je prettig te voelen bij de producten die je gebruikt als je ongesteld bent. Alle producten van Libresse worden gemaakt van goedgekeurde materialen. We volgen uitgebreide procedures en hanteren de strengste veiligheidsnormen om ervoor te zorgen dat er alleen veilige materialen en ingrediënten worden gebruikt en dat alle producten voldoen aan de relevante wetgeving.

De materialen die we gebruiken in onze damesproducten zijn grondig getest door interne en externe experts, zoals gecertificeerde testinstellingen, om te controleren of ze veilig voor het beoogde doel kunnen worden gebruikt en voldoen aan de juridische en beleidsvereisten.

Om je beter inzicht te geven in wat er precies wordt gebruikt in maandverband en inlegkruisjes hebben we een overzicht gemaakt van de verschillende materialen en hun bestandsdelen. Verderop is ook een verklarende woordenlijst toegevoegd.

Zijn de maandverbandjes en inlegkruisjes van Libresse veilig om te gebruiken?

Alle damesproducten van Essity zijn veilig om te gebruiken voor hun beoogde doel en bevatten bekende materialen die al jarenlang veilig worden toegepast in vele absorberende damesproducten die wereldwijd door miljoenen vrouwen worden gebruikt. De grondstoffen worden gekozen op basis van hun vermogen om vloeistoffen te absorberen en vast te houden zodat lekken wordt voorkomen en extra comfort wordt geboden.

Daarnaast werken we samen met EDANA, de internationale handelsorganisatie voor branches die werken met niet-geweven materialen en daaraan gerelateerde branches zodat we er zeker van zijn dat we voldoen aan de strengste milieukundige en productveiligheidsnormen. De leden van Edana stellen zich vrijwillig verplicht om absorberende damesproducten van een hoog kwaliteits- en veiligheidsniveau te leveren.

Worden alle materialen die in jullie maandverband en inlegkruisjes worden gebruikt ook vermeld op de verpakking?

Nee, niet alle materialen worden vermeld op de verpakking. We geven het op de verpakking aan als er parfum is toegevoegd zodat mensen die daar gevoelig voor zijn, dat weten.

In de onderstaande tabel staat welke grondstoffen in de producten worden gebruikt. Deze zijn speciaal gekozen vanwege hun uitstekende absorberende vermogen en hun vermogen om vloeistoffen vast te houden.

Inhoud Libresse maandverband en inlegkruisjes

Onderdeel van productMateriaalFunctie
OppervlaktemateriaalVezelmateriaal gemaakt van polypropeen/polyetheen/polyester/viscose.Het product geeft je een droog en comfortabel gevoel door de vloeistof te absorberen.
AbsorptielaagPoreus materiaal van houtvezel of polyester.Verplaatst vloeistof van de oppervlakte naar de kern van het product, waar de vloeistof wordt opgeslagen.
AbsorptiekernPapierpulp, een combinatie van papierpulp en superabsorberend materiaal voor maandverband en inlegkruisjes. Voor tampons (indien van toepassing) wordt viscose gebruikt. Voor sommige producten wordt poreus op papier gebaseerd materiaal gebruikt.Absorbeert de vloeistof en slaat het op.
PlakrandDe plakrand bestaat uit diverse polymeren en kunsthars.De plakrand heeft twee functies:
1. Het verbindt de twee verschillende lagen van het product met elkaar.
2. Het plakt het product aan het ondergoed vast.
Materiaal onderlaagLaag van polyetheen. In sommige inlegkruisjes wordt vezelmateriaal gebruikt.Voorkomt doorlekken.
Tampontouwtje (indien van toepassing)Polyester en katoen.Helpt je om de tampon er op een hygiënische manier uit te halen.
Geur (alleen bepaalde producten)ParfumGeeft het product een frisse geur.
PrintInktGeeft de vorm en de functie van het product aan.
BeschermpapierPapier met siliconenEen papiertje dat de plakrand op de achterkant van het product beschermt.
Aparte verpakking (geldt voor bepaalde producten)Laag van polyetheen, die bij sommige producten siliconen bevat.Beschermt het product zodat je één product mee kunt nemen zonder dat het vies wordt.
Buitenste productverpakkingZakjes of doosjes van polyetheen.Beschermt het product. Dit is het pakje zoals je hem in het schap in de winkel ziet.

Woordenlijst

  • Recyclebaar papierpulp Pulp van houtvezels uit verantwoordelijk beheerde bossen. De pulp wordt gebruikt in ons maandverband en onze inlegkruisjes.

  • Viscosevezels (indien van toepassing met betrekking tot tampons):Houtvezels met een structuur die lijkt op katoen. Ze worden gebruikt in onze tampons, en worden ook vaak gebruikt in textielproducten zoals shirts, jurken en voeringen.

  • Vezelmateriaal (niet geweven): Dun, textielachtig materiaal. De term wordt gebruikt in de textielindustrie voor materialen die niet geweven en niet gebreid zijn, zoals vilt.

  • Polymeren: Grote moleculen die natuurlijk of synthetisch kunnen zijn. Plastic bestaat bijvoorbeeld uit polymeren, maar ons DNA ook.

  • Polypropeen/polyetheen/polyester: Een aantal van de meest gebruikte plastics in de wereld. Ze worden in een groot aantal alledaagse producten gebruikt, zoals ondergoed en dekens.

  • Superabsorberend polymeer (SAP): Gebruikt vanwege zijn vermogen om vocht vast te houden. Wordt vaak gebruikt in maandverband, luiers en drukverbanden.

  • Kunsthars: Dikke vloeistof die snel hard wordt, wat het ideaal maakt om materialen aan elkaar te verbinden.

Neem voor meer informatie contact met ons op.