vier vrouwen die lopen

Ons wereldwijd initiatief om verandering teweeg te brengen en het intieme welzijn van vrouwen+ en de wereld waarin zij leven te verbeteren.

Project V logo

Waarom komen we in actie?

1 op 4
zwangerschappen eindigt in een miskraam. Verlies dat we vaak in stilte verwerken [1].
500 miljoen
tot 500 miljoen vrouwen+ leven elke maand in menstruatie armoede [2].
200 miljoen
meisjes en vrouwen hebben Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV) ondergaan [3].

Dit is nog maar het topje van de ijsberg als het gaat om de uitdagende en vaak gevaarlijke ervaringen die vrouwen+ elke dag meemaken.

Text overlay: At Libresse, we’re not afraid to tackle these attitudes. We created Project V to fight against this reality and help improve the wealth and wellbeing of millions.
Text overlay: At Libresse, we’re not afraid to tackle these attitudes. We created Project V to fight against this reality and help improve the wealth and wellbeing of millions.

Bij Libresse zijn we niet bang om deze houdingen aan te pakken. Wij hebben Project V opgezet om deze realiteit te bestrijden en de welvaart en het welzijn van miljoenen mensen te helpen verbeteren.

ONS DOEL
Onze opleiding
Colombia

In januari 2022 heeft Libresse toiletvoorzieningen geleverd aan een plattelandsschool in een dorp in Cambodja. Aan 300 leerlingen en leraren werden samples en menstruatie educatieboekjes geschonken.

Saba educatie
Mexico

We werken samen met scholen om jonge meisjes te helpen open te staan ​​voor taboes als menstruatie en zwangerschap tijdens de adolescentie levensperiode.

Onze opleiding
Colombia

Het project "Bullying for Loving" wil kinderen op school, die te maken hebben met pesten en schaamte, sterker maken.

Nuvenia Round Table
Italië

Het intieme "Cose in Comune" richt zich op het doorbreken van taboes rond menstruatie door middel van bewustmaking, open dialoog en onderwijs en wil het schaamtegevoel rond menstruatie op Italiaanse scholen bestrijden.

Ik steun Nana
Frankrijk

Frankrijk heeft een jaarlijks partnerschap met een organisatie die vrouwen in moeilijke situaties helpt met hun gezondheidsbehoeften. Sinds 2019 steunt Nana hen met financiële steun en door donaties te doen.

Saba educatie
Nederland

Al jaren maken we menstruatie en intiem hygiëne bespreekbaar op middelbare scholen door gastlessen te geven. Daarnaast doneren we elk kwartaal maandverband en inlegkruisjes aan de Voedselbank.

Andere Project V Initiatieven

Samen met de Linda Foundation doneren wij jaarlijks op 100 basisscholen maandverband om menstruatie armoede tegen te gaan. Daarnaast verspreiden wij samen met Stichting Armoedefonds gratis producten door heel Nederland via lokale hulporganisaties en andere laagdrempelige locaties om vrouwen en jonge meiden te helpen.

Wij geloven dat onze lichamen en ervaringen gehoord moeten worden en dat leren van elkaar ons allemaal kan helpen. Daarom vragen we vrouwen+ van over de hele wereld om hun #baarmoederverhaal met ons te delen.

Bronnen

Vrouwen+

Essity weet dat niet iedereen die menstrueert een vrouw is, zoals degenen die geboren zijn met een ander biologisch geslacht dan hun genderidentiteit, en dat niet alle vrouwen menstrueren, gezien factoren als anticonceptie, gezondheidsomstandigheden en de menopauze. Door '+' aan vrouwen toe te voegen, erkent en betrekt Essity het volledige scala van ondervertegenwoordigde groepen die haar producten gebruiken, zoals trans- en non-binaire personen.