Vagina. Clitoris. Vulva. Afscheiding.

Dit zijn maar enkele woorden die je niet op sociale media kunt zeggen zonder gecensureerd te worden.

Menstruele gezondheid zou niet gecensureerd moeten worden. Het maakt het bijna onmogelijk om over belangrijke onderwerpen, die al taboe zijn, te praten. Het beïnvloedt onze levens en zelfs onze gezondheid.

Daarom doorbreken we 20 dagen lang elke dag de censuur met de '20 woorden die je niet kunt zeggen'. We gebruiken de verhalen, kunstwerken en ervaringen van echte mensen om de gesprekken die we moeten voeren op gang te brengen. Laten we erover praten.

Wist je trouwens dat..

Niet alleen op social media zijn er woorden die gecensueerd worden, maar ook in zoekmachines komt dit voor. Zo is het niet mogelijk om te adverteren wanneer bijvoorbeeld "testosteron" in een artikel staat. Ook worden afbeeldingen en video's die teveel huid tonen zowel in zoekmachines als op YouTube gezien als prohibited content. Hierdoor is het bijna niet mogelijk om te adverteren met afbeeldingen en / of video's.

Het volk heeft gesproken

We vroegen mensen in Nederland, zowel degenen die ongesteld zijn als degenen die dat niet zijn, om ons te vertellen over welke woorden zij zich niet op hun gemak voelen om over te praten. We vroegen ook naar hun reacties op de verrassende woorden die op sociale media worden gecensureerd of verboden zijn. Dit is wat ze zeiden.
70%
Weet niet wat shadowbanning is of dat het regelmatig gebeurt op sociale media
2 van de 5
Gelooft dat de media medische taal censureert (bijv. schaamlippen, clitoris, vulva enz.)
85%
Weet niet dat het woord 'vagina' een van de meest gemarkeerde/verbannen termen op Facebook is
68%
Weet niet dat je door het delen van een educatieve afbeelding van een vulva verbannen kan worden op Instagram
1 op 5
Censureert zichzelf op sociale media uit angst voor afkeuring
37%
Doet aan zelfcensuur op Facebook

Hier zijn de '20 woorden die je niet mag zeggen'

Ontdek de details over waar, hoe en waarom deze woorden gecensureerd worden.

Ontdek onze producten

We zijn op een missie om je te helpen alle delen van je V-zone te verzorgen zoals jij dat wilt. Niet alleen op sommige dagen, maar elke dag. Bekijk onze nieuwste producten.