Te gek, onvoorspelbaar, een regelrechte bende? De ene dag is de andere niet…

Soms lijkt je lichaam wel het rad van fortuin:

  • Die spotting die je menstruatie aankondigt
  • Niezen en – shoot! - een paar druppeltjes plas verliezen
  • Kleverige witte en soms bruine afscheiding
  • Of gewoon zweet.

Hoewel het allemaal bij een gezonde V-Zone hoort en vrijwel iedereen er weleens mee te maken krijgt, hoor je er niemand over. En zwijgen we het zelf ook maar dood.

Maar dit soort onzinnige geheimpjes? We zijn er eerlijk gezegd wel een beetje klaar mee. Daarom hebben wij het gewoon lekker wél over intiem vocht. En al die – op zijn zachtst gezegd - rare dingen die we doen om het bestaan ervan te ontkennen.

  • Die gênante trips naar de wc
  • Het slipje dat we wegmoffelen voor onze partner
  • Dat opgevouwen wc papier in je onderbroek

Want weet je? Wij schamen ons nergens voor. Vinden niets te gênant. Laat staan dat we het er niet over willen hebben.

Het vocht dat je vagina verliest is geen taboe. Dus laten we vanaf nu gewoon erkennen dat het er is!

Hoe heeft dat kunnen gebeuren?

Seksuele voorlichting op school ging nog net over maandelijkse cyclussen en menstruatie. Maar wie heeft er iets opgestoken over de verschillende soorten vaginaal vocht waarmee onze vagina’s ons iets willen vertellen?

Werd jij ooit gewaarschuwd dat je onderbroek vochtig kan worden van zweet in de zomer? Of dat je ook voor en na je menstruatie last kunt hebben van spotting? Laat staan dat iemand je vertelde dat de meeste soorten afscheiding gewoon bij een gezonde V-Zone horen. En wat denk je van urineverlies? Hebben we óóit iemand hardop horen zeggen dat bij iedereen voor kan komen? En echt niet alleen als we ‘op leeftijd’ zijn?

Erg? Nou, best wel eigenlijk. Want omdat we nooit de goede woorden hebben geleerd om het over ons lichaam te hebben, schamen we ons. Voelen we gêne als we dit soort dingen meemaken. En hebben we geen idee met wie we het erover kunnen hebben. Tijd om de feiten onder ogen te zien.

All Fluid Protection inlegkruisjes

We hebben onze All Fluid Protection inlegkruisjes ontwikkeld om je elke dag zeker te voelen over je V-zone. Ze zijn geweldig om spotting, een paar druppeltjes plas, afscheiding, after-sex vocht en zweet op te vangen.

Want soms heb je gewoon een product nodig dat er voor je is. Zodat het niet uitmaakt waar je V-zone je mee verrast. Maak er geen probleem van, want er is een inlegkruisje dat verschillende soorten intiem vocht aan kan.

  1. 30% meer absorberend dan onze gewone inlegkruisjes
  2. vermindert een vochtig gevoel en neutraliseert geurtjes
  3. ademend materiaal dat je V-zone niet afsluit en je fris houdt - wat er ook gebeurt

Bronnen

[1]All About incontinence

[2]Healthline

[3] Gift, Usage and Attitude Study, 15-75 years, 2035 women from NL, France, UK and Germany

Lees verder