Tijdens je puberteit maak je veel lichamelijke en geestelijke veranderingen door. De hormonen in je lichaam zorgen voor veranderingen die niet altijd gewenst zijn. Zo kan je te maken krijgen met ongemakken als puistjes, overtollig lichaamshaar en meer lichaamsgeur. De hormonen hebben een groot aandeel in wanneer jij tijdens de puberteit voor het eerst ongesteld zal worden en vrouwelijke rondingen krijgt. Meer informatie over de eerste keer ongesteld worden, ook wel menarche genoemd, kan je vinden in het artikel voor de eerste keer ongesteld.

Lees meerTijdens de puberteit kan je naast puistjes, lichaamshaar en lichaamsgeur ook onzeker worden van andere dingen. Deze onzekerheden kunnen veel effect hebben op je zelfbeeld. Het is belangrijk om hier over te praten met iemand en weet dat je niet de enige bent met deze onzekerheden. Tijdens je puberteit maakt je brein allerlei veranderingen door. Ook kan je te maken krijgen met stemmingswisselingen.

Over deze veranderingen en meer kun je lezen in onderstaande artikelen. Wij beantwoorden graag al jouw vragen over puberteit, hormonen, seksualiteit en menstruatie. Ben jij nieuwsgierig wat menstruatie precies is en wat je ervan kan verwachten? Lees dan hier meer informatie over wat menstruatie eigenlijk is.