Over de dagelijkse verzorging van de intieme zone zijn nog veel onzekerheden. Want laat ik nou wel of niet mijn schaamhaar verwijderen en wat moet ik doen als ik een vaginale infectie heb. Of jij je wel of niet prettig en fris voelt in je v-zone kan veel invloed hebben op je dagelijkse leven. Niets kan vervelender zijn als je last hebt van ongewenste geuren of geïrriteerde huid. Het dagelijks dragen van een Libresse inlegkruisje kan bijvoorbeeld al een groot verschil maken om je v-zone fris en aangenaam te houden.

Lees meerVooral als je te maken hebt met onaangename verassingen zoals doorbraakbloedingen. Ook als je in de puberteit zit zul je meer te maken kunnen krijgen met nieuwe geuren in de v-zone. In het bijzonder tijdens je menstruatie is de hygiëne van je v-zone belangrijk.

Meer over de dagelijkse verzorging van de v-zone kun je lezen in onderstaande artikelen. Heb jij vragen over het gebruik van tampons en hoelang je een tampon kan inhouden? Bekijk dan onze informatiepagina over ongesteld zijn.