Elke nacht ervaren miljoenen van ons slapeloze nachten door hun menstruatie.

We leggen handdoeken neer, dragen extra ondergoed, knuffelen warmwaterkruiken, nemen een bad om 2 uur 's nachts. En onderdrukken de pijn met pijnstillers.

Omdat menstruaties nooit slapen. Ook al zouden we dat wel graag willen.

Met onze baarmoeders die bloeden en onze buiken die opzwellen, zijn we half wakker en half in slaap.

We hebben het warm en we hebben het koud, we worstelen, we knuffelen. We woelen, we draaien, we houden ons stil, bidden dat ons maandverband op zijn plaats blijft. We liggen wakker met de angst dat we doorlekken.

We lopen op onze tenen naar het toilet terwijl onze partners, baby's of huisdieren zalig slapen - is het bewondering of jaloezie wat we voelen?

En al die tijd glipt de verloren slaap voorbij - twee uur per nacht, vier nachten per jaar en vele maanden van ons leven.

Het is tijd om licht te schijnen op wat er in het donker gebeurt. Voor ons allen die de nacht trotseren, verenigd zonder het nog te weten. Omdat menstruaties nooit slapen, maar waarom zouden wij dat niet kunnen?

Doe mee met onze missie voor slaap! #periodsomnia.

Sleep Fearless

Slaaptekort door menstruaties

62%
62% van de vrouwen+ slaapt slechter tijdens hun menstruatie*
5 maanden
Vrouwen+ verliezen ongeveer 5 maanden slaap door hun menstruatie gedurende hun hele leven*
1/3
Een derde van de vrouwen+ ligt wakker voor de angst van doorlekken*

Een goede nachtrust is een fundamenteel onderdeel van onze gezondheid en ons welzijn. Eén slechte nacht kan je de rest van de week op achterstand zetten.

Het probleem is dat velen van ons niet in staat zijn de kwaliteit van slaap te krijgen die we verdienen. Net zoals er een verschil is in salaris, pijn en plezier, is er ook een grote ongelijkheid als het gaat om onze slaap. Als we ongesteld zijn en slapeloosheid ervaren door onze menstruaties, wordt het verschil alleen maar groter. De schaamte en het stigma dat overdag kleeft aan ongesteld zijn, verdwijnt 's nachts niet. Integendeel, het wordt alleen maar erger. Dit betekent dat velen van ons veel moeite doen om hun menstruatie onder controle te houden voordat ze gaan slapen en ook gedurende de nacht.

Wij zijn op een missie om dit te veranderen door licht te schijnen op het scala van realiteiten die vrouwen+ 's nachts ervaren als ze ongesteld zijn - waardoor zij zich beter vertegenwoordigd voelen, verenigd zijn en meer comfortabel voelen met wie ze zijn en de ervaringen die ze meemaken.

Doe mee met onze missie voor slaap door de film te delen #periodsomnia

Ontdek de nieuwe Libresse Goodnight Maandverband met Max Cour-V™ technologie.

Ontdek de nieuwe Libresse Goodnight Maandverband met Max Cour-V™ technologie. Past zich aan jouw menstruatie aan. Past zich aan jouw lichaam aan.

Bronnen

In totaal hebben 10.871 mensen deelgenomen aan de enquête in vier belangrijke markten: VK, Italië, Frankrijk, Zweden, China, Argentinië, Colombia, Rusland, Maleisië, en Jordanië. Het onderzoek liep van 24 december tot 24 januari en werd uitgevoerd door Dynata.


Vrouwen+

Essity weet dat niet iedereen die menstrueert een vrouw is, zoals mensen die geboren zijn met een ander biologisch geslacht dan hun genderidentiteit, en dat niet alle vrouwen menstrueren door factoren als anticonceptie, gezondheidsomstandigheden en de menopauze. Door '+' aan vrouwen toe te voegen, erkent en betrekt Essity alle ondervertegenwoordigde groepen die haar producten gebruiken, zoals transgender en niet-binaire personen.