Over het product

Wat is menstruatie ondergoed?

Menstruatie ondergoed ziet eruit en voelt aan als normaal ondergoed, maar dit ondergoed is geschikt om in te menstrueren. Je kunt op je menstruatie ondergoed vertrouwen voor het opvangen van je menstruatiebloed en alle intiem vocht. Dit bespaart je onverwachte verrassingen.

Hoeveel zitten er in een verpakking?

Er zit één slip in elke verpakking die tot 8 uur bescherming biedt.

Hoe kies ik de juiste maat?

We baseerden de maten van intimawear by Libresse™ op een wereldwijde standaard voor ondergoed. Op elke verpakking staat een maattabel met een vergelijking met je gebruikelijke maat en een aanbeveling. 

maatlabel menstruatie ondergoed
In welke stijlen en kleuren is de lijn intimawear by Libresse™ verkrijgbaar?

Hipster is verkrijgbaar in zwart en in de maten S, M en L.

Wat zijn de voordelen van het nieuwe intimawear by Libresse™ menstruatie ondergoed?

intimawear by Libresse™ is een duurzaam alternatief voor maandverband of tampons. Het is helemaal klaar voor je menstruatie, voor die eindeloze spotting, de bloedstolsels, de soort-van-afscheiding, die vervelende is-het-nu-gedaan-of-niet-menstruatie … en alles daartussen! intimawear by Libresse™ laat je lijf d’r gang gaan. Het is een duurzame optie voor je menstruatie zowel overdag als ’s nachts. Dus gewoon aantrekken, ongesteld zijn, wassen en weer gaan.

Is het menstruatie ondergoed geschikt voor hevige menstruaties?

Ons huidige assortiment intimawear by Libresse™ biedt bescherming voor een gemiddelde menstruatie. Als je een zware menstruatie hebt, raden we je aan om het samen met een maandverband te gebruiken als extra bescherming.

Zijn deze producten getest door echte vrouwen?

Ja! We werken regelmatig samen met vrouwen uit de hele wereld om te onderzoeken wat zij fijn vinden en wat niet. 9 van de 10 vrouwen zei dat intimawear by Libresse™ net zoveel absorbeert als hun gebruikelijke maandverband. En bovendien: 90% van de vrouwen had geen enkel ongelukje of lekkage tijdens de gemiddelde draagtijd van 8 uur*.

* Intimawear by Libresse™ werd uitvoerig getest in Mexico, het VK, Frankrijk, Australië en Colombia.
Zijn er verschillende absorptieniveaus beschikbaar?

Op dit moment is ons ondergoed het meest geschikt voor lichte tot gemiddelde menstruaties, of voor ander intiem vocht zoals afscheiding, after-seks vloeistoffen, zweet, spotting of ander vocht. Als je een zeer zware menstruatie ervaart, raden we aan om een maandverband te gebruiken als extra bescherming.

Moet ik nog andere menstruatieproducten gebruiken naast intimawear by Libresse™, zoals inlegkruisjes, maandverband of tampons?

Elke vrouw is uniek. En dat geldt ook voor je menstruatie. De één heeft genoeg aan intimawear by Libresse™. Terwijl een ander het menstratie ondergoed het liefst gebruikt samen met een maandverband of tampon. Wij raden je aan het thuis eens uit te proberen. Dan weet je meteen wat jouw lichaam nodig heeft!

Zal het bloedvlekken maken op mijn andere kleren?

Je hoeft echt niet bang te zijn voor de natuurlijke afscheiding van je lichaam, ook niet in de was. We raden je aan de broekjes altijd zo snel mogelijk eerst uit te spoelen met koud water. Was ze daarna samen met de rest van je wasgoed zodat ze weer schoon worden.

Hoe werkt de TriTech-technologie?

intimawear by Libresse™ is gemaakt van vochtafvoerende stoffen, een moderne, technische evolutie die vocht wegvoert van het lichaam. De vochtafvoerende laag is gemaakt van hightech polyester, dat in tegenstelling tot katoen, heel weinig vocht opneemt. Het inzetstuk is aan de randen verzegeld om de vloeistoffen te leiden en vast te houden. De vocht vasthoudende en absorberende lagen bevatten zilver- en koperionen die de hele dag door voor een fris en comfortabel gevoel zorgen. Zo kun jij gewoon je ding blijven doen.

Loop ik een infectie of andere problemen op als ik intimawear by Libresse™ langer dan 8 uur draag?

Hoewel je onze producten 8 uur lang kunt dragen, raden we altijd aan om elk menstruatieproduct te vervangen wanneer dat nodig is. Het ondergoed heeft wel een ademend laag dat ervoor zorgt dat de huid de hele dag kan blijven ademen. Dus als het broekje iets langer blijft zitten, hoef je je ook geen zorgen maken.

Kunnen andere mensen zien dat ik menstruatie ondergoed draag?

Nee, het is vergelijkbaar met het dragen van gewoon ondergoed.

Hoeveel bloed absorbeert intimawear by Libresse™?

intimawear by Libresse™ absorbeert evenveel als één Ultra-maandverband of twee normale tampons.

Waar wordt intimawear by Libresse™ van gemaakt?

Intimawear by Libresse™ bestaat uit een mix van bodystof*, kant en elastiek. Het is rekbaar en ontworpen om mee te bewegen met je lichaam. De lijn wordt gemaakt met de TriTech-technologie, die bestaat uit drie lagen: een vocht doorlatende, zachte bovenstof die vloeistoffen en vocht snel en diep naar een sterk absorberende middenlaag afvoert, die de vloeistof op zijn beurt verdeeld en tot wel 8 uur veilig vasthoudt. En een ademende onderlaag die voorbereid is op je menstruatie, de lucht laat circuleren en snel droogt in vijf seconden. 

*Bodystoffen zijn stoffen die rechtstreeks in contact staan met de huid en rekbaar meebewegen met je lichaam.

Hoe werkt het absorberende menstruatie ondergoed?

Het menstruatieondergoed heeft een inzetstuk dat ontworpen is met de TriTech-technologie. Deze bestaat uit drie afzonderlijke lagen: de vochtafvoerend-, de absorberend- en de ademende laag. De vochtafvoerende bovenlaag is gemaakt van hightech polyester dat, in tegenstelling tot katoen, heel weinig vocht opneemt. Deze bovenlaag voert - vergelijkbaar met sportkleding- vocht van het lichaam af naar de absorberende middenlaag, zodat het oppervlakte zo droog mogelijk blijft. De absorberende middenlaag houdt de vloeistof vast en heeft een speciale antibacteriële behandeling die helpt om geurtjes te verminderen. Bovendien is het inzetstuk aan de randen verzegeld, zodat je erop kunt vertrouwen dat het ondergoed niet doorlekt.

Hoelang kun je intimawear by Libresse™ dragen?

intimawear by Libresse™ werd ontworpen voor échte vrouwen. Maar een menstruatie is niet altijd simpel of voorspelbaar. Met een gemiddelde gebruiksduur van 8 uur bleek, uit consumententests (in Frankrijk, het UK en Colombia), dat 90% van de vrouwen geen ongelukjes of doorlekken ondervond. Afhankelijk van de intensiteit van hun menstruatie kan het menstruatie ondergoed tot wel 12 uur worden gedragen.

Wanneer kan ik het ondergoed gebruiken?

Wat voor intiem vocht je ook hebt, van bloed, tot afscheiding, spotting of zweet. Eindelijk hebben we ondergoed dat precies is afgestemd op ons lichaam. Dus trek het aan, laat je lichaam d’r gang gaan en vertrouw erop dat je ondergoed de rest doet.

Zal het menstruatie ondergoed gaan ruiken?

Maak je niet druk! Het ondergoed heeft een speciale vochtafvoerende en absorberende laag die is behandeld met een antimicrobieel geurcontrolesysteem - dit klinkt technisch, maar betekent dat het alle geuren neutraliseert, zelfs als je het warm hebt of bezweet bent.

Kan ik intimawear by Libresse™ ook ‘s nachts gebruiken?

Ons lichaam blijft ook ‘s nachts gewoon zijn ding doen. intimawear by Libresse™ kreeg daarom een hoog inzetstuk om je, wanneer je ligt en slaapt, ook de juiste bescherming te bieden.

Is intimawear by Libresse™ beter voor het milieu dan maandverband en tampons?

Duurzaamheid is niet zomaar een modewoord. Het is een must voor de overleving van onze planeet. Wij bij Essity zijn vastberaden om veilige oplossingen te vinden die ook vriendelijk zijn voor de samenleving en het milieu. En Libresse begrijpt ook de veranderende behoeften van de consument. intimawear by Libresse™ kan na een wasbeurt telkens opnieuw worden gebruikt. Zo hebben menstruerende vrouwen een duurzame keuze die 68% minder impact heeft op het milieu**. 

**in vergelijking met 1 Libresse Ultra Normal, 1 Libresse Ultra Night en een broekje gemaakt van 50% katoen / 50% nylon

Is dit echt een duurzaam product als het uiteindelijk toch in de vuilnisbak belandt?

We onderzochten de duurzaamheid van intimawear by Libresse™ en bekeken specifiek hoe duurzaam het product is in vergelijking met traditionele menstruatieproducten. Intimawear by Libresse™ is een herbruikbaar alternatief dat gegarandeerd 50 keer kan worden gewassen zonder afbreuk te doen aan de werking. Het is dus een duurzame keuze die 68% minder impact heeft op het milieu**.

**in vergelijking met 1 Libresse Ultra Normal, 1 Libresse Ultra Night en een broekje gemaakt van 50% katoen / 50% nylon

Hoelang gaat intimawear by Libresse™ mee?

Met intimawear by Libresse™ laat je lichaam gewoon d’r ding doen. Het product gaat zeker 50 wasbeurten mee zonder afbreuk te doen aan zijn eigenschappen. We voerden versnelde verouderingstesten uit om dit te verzekeren en kunnen garanderen dat het menstruatie ondergoed ook na verloop van tijd prima blijft werken.

Wat als het menstruatie ondergoed versleten is?

intimawear by Libresse™ kan net als andere textielproducten via de huidige afvalverwerkingssystemen voor textiel worden afgevoerd.

Komen er meer maten en soorten?

Ja! We beginnen net. Laat ons via e-mail weten welke nieuwe stijlen, maten en kleuren je graag zou willen hebben!

Waar kan ik intimawear by Libresse™ kopen?

Deze zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister

Product wassen

Duurt het lang voordat het ondergoed droog is?

Het kan iets langer duren om te drogen dan je normale ondergoed, omdat er een paar extra lagen stof zijn. Als je haast hebt, droog het dan in de wasdroger op een lage temperatuur.

Kan ik het ondergoed wassen met de rest van mijn kleding?

Ja, zeker - was ze samen met de rest van je wasgoed in de wasmachine.

Hoe was ik intimawear™ by Libresse?

Je wast intimawear by Libresse™ het beste door het menstruatie ondergoed eerst uit te spoelen in koud water en daarna gewoon op 40 graden in de wasmachine te wassen met de rest van je wasgoed. Gebruik geen wasverzachter of bleekmiddel. Hang het broekje aan de waslijn of droog het op lage temperatuur met een delicaat programma in de droger.

Gaat het bloed en afscheiding er na het wassen er echt uit?

Je kunt het bloed en de afscheiding het beste uitspoelen als ze nog niet zijn opgedroogd. Spoel eerst het ondergoed gewoon zo snel mogelijk na gebruik uit met koud water en was het dan op 40 graden met wasmiddel. Je intimawear by Libresse™ is dan weer klaar om opnieuw te gebruiken.

Kan intimawear by Libresse™ in de droger?

Ja dat kan! Droog ze dan wel in de wasdroger op een lage temperatuur.

Waar te koop

Kruidvat afbeeldingEtos Afbeelding