Het GVTT-rapport

Libresse doet continu onderzoek naar taboes rondom de baarmoeder, menstruatie en vulva. Dit onderzoek heeft als doel voornoemde taboes begrijpelijk te maken.

Wij geloven namelijk dat het begrijpen van de taboes essentieel is om ze te doorbreken.

Waarom het belangrijk is om over taboes te praten

Door inzicht te geven in de bestaande taboes rondom de baarmoeder, menstruatie en vulva, maken we inzichtelijk hoeveel werk er nodig is om ze te doorbreken. Het GVTT-onderzoek helpt te ontdekken welke taboes er wereldwijd rondom de V-zone bestaan, hoe deze taboes verschillen tussen mannen en vrouwen en benoemt kansen om de taboes te doorbreken.

Ons eerste GVTT-rapport identificeerde een aantal thema’s waaronder pijn, genot, moederschap, veroudering en menopauze

42%
42% van de vrouwen is het erover eens dat een vrouw na de menopauze sneller wordt bestempeld als ‘oud’
47%
bijna de helft van de mannen en vrouwen vindt seks tijdens de menstruatie vies
1 in 6
1 op de 6 mensen vindt dat vrouwen geen reden hebben om te zeuren over de pijn die zij ervaren tijdens hun menstruatie
onderbroek met afscheiding

Herken jij je in een van de ervaringen uit het GVTT-rapport? Heb je bijvoorbeeld weleens met menstruatieschaamte te maken gehad? Of hebben mensen vooroordelen over je omdat je in de overgang zit? Of voel je misschien wel de druk om moeder te worden terwijl je nog helemaal niet weet of je dat wel wilt? We moedigen je aan om deze, of andere, verhalen met ons te delen. Op deze manier draag je bij aan het doorbreken van taboes en help je vrouwen het beste uit zichzelf te halen. Ga naar ons #baarmoederverhalen project om je verhaal te delen.