de aarde

Onze eco-belofte

We komen op voor het welzijn van iedereen door taboes en schaamte rond jouw lichaam te doorbreken. Maar ons welzijn bestaat niet zonder het welzijn van de wereld waarin we leven. Daarom zetten wij bij Libresse ons in om onze ecologische voetafdruk en de milieu-impact van onze producten te verkleinen.

We zijn eerlijk en open over alles - vulva's, menstruatie, afscheiding, noem maar op - dus we willen net zo transparant zijn over onze eco-doelen als over stolsels en bloed.

Libresse Intimawear hipster
Herbruikbare producten

We bewandelen nieuwe wegen met menstruatie vriendelijke en planeet vriendelijke producten. Door het gebruik van ons menstruatie ondergoed wordt 88% minder afval geproduceerd.

Meer over menstruatie ondergoed

Libresse Dailies Extra Protection Extra Long
Duurzame materialen

We zijn altijd op zoek naar slimme materialen die onze producten vriendelijker kunnen maken voor de planeet (en vulva's).

Bekijk onze producten

Vrouw en ondergoed
Less is more

Minder product, minder verpakkingen, minder afval. We verkleinen onze ecologische voetafdruk door alleen materialen en verpakkingen te gebruiken die nodig zijn.

Wat we doen om ons duurzaamheidsdoel te bereiken

80%
Onze herbruikbare menstruatie ondergoed heeft 80% minder impact op het milieu*
80%
Onze Ultra maandverband verpakkingen bestaan voor 80% uit gerecycleerde en biomassa gebalanceerde materialen.**
100%
Onze fabrieken draaien op 100% gecertificeerde groene stroom***

Project V

Onze eco-belofte maakt deel uit van ons bredere Project V-initiatief, ter ondersteuning van het welzijn van vrouwen+ en de wereld waarin ze leven. Omdat we niet voor onze gezondheid kunnen zorgen zonder die van de planeet.
Als we het hebben over onze CO2-voetafdruk, bedoelen we de totale hoeveelheid broeikasgassen – bijvoorbeeld koolstofdioxide (CO₂) en methaan (CH₄) – die vrijkomt in de atmosfeer bij het produceren, gebruiken en verwijderen van een product.

* Gebaseerd op levenscyclusanalyse gedaan in 2020 voor herbruikbare ondergoed vs. ultra dunne maandverband

** Voor ons dag assortiment gebruiken we ongeveer 50% biomassa gebalanceerde materialen en 40% gerecycled plastic in de verpakkingen.

*** Ons merk heeft zich gecommitteerd aan het verminderen van de CO2-voetafdruk voor producten of diensten tegen 2030. Een stap om dit te bereiken is door in onze fabriek over te schakelen op elektriciteit uit hernieuwbare bronnen, zoals bijvoorbeeld water, wind of zon. Deze elektriciteit in onze fabrieken wordt extern ingekocht en is gecertificeerd met garanties van oorsprong. Deze certificaten worden niet door ons gemaakt, maar worden uitgegeven door externe instituten zoals het European Electricity Certification System (EECS) om de geloofwaardigheid te waarborgen. Dit betekent dat wij er zeker van zijn dat alle elektriciteit die wij in onze fabrieken gebruiken, geproduceerd is uit hernieuwbare bronnen. Op die manier ondersteunen wij de ontwikkeling van hernieuwbare elektriciteit op alle markten.

Lees verder