In het ervaren van seksualiteit kan veel veranderen voor, tijdens en na je zwangerschap. Ook kan je veel vragen hebben over de eerste menstruatie na je zwangerschap of je hebt vragen over bloedverlies tijdens je zwangerschap. Dat je deze vragen hebt is heel begrijpelijk.

> Lees meer De periode voor, tijdens en na je zwangerschap is ook heel spannend en er veranderd veel in en aan je lichaam. Helaas gaat een zwangerschap niet zoals je vooraf had gehoopt. Sommige zwangerschappen eindigen abrupt door een miskraam. Over deze vervelende periode en de verwerking ervan wordt niet snel gesproken. In veel gevallen kan het praten over deze moeilijke periode juist een goede steun zijn. In het artikel omgaan met een miskraam willen wij dit stigma doorbreken. Vrouwen die ervoor kiezen om geen zwangerschap te ervaren en dus kinderloos door het leven willen gaan krijgen vaak nog veel onbegrip voor deze keuze. Zwanger willen worden of er bewust niet voor kiezen is natuurlijk voor iedereen persoonlijk.

In onderstaande artikelen lees je meer over ervaringen en vragen die gepaard gaan met seksualiteit en zwangerschap. Ben je niet ongesteld geworden deze maand, maar had je dat volgens de menstruatiecyclus wel al moeten zijn? Lees dan hier meer over wat de redenen kunnen zijn dat je menstruatie uitblijft.

Ovulatie berekenen

Als je zwanger wilt worden, kan het helpen om je ovulatie te berekenen. Het voorspellen van de precieze datum en lengte van je ovulatie is soms lastig.
kinderwens

Geen kinderen? Geen probleem!

Sommige mensen kunnen niet wachten om kinderen te krijgen, terwijl anderen weten dat het absoluut niet aan hen besteed is. Lees meer over steeds meer vrouwen kiezen voor een kinderloos leven en het stigma rond dit onderwerp.
Puberteit

Puberteit

Alles wat je wilt weten over de tekenen en de verschillende fases in de puberteit bij vrouwen. Daarnaast kun je tips vinden over hoe je omgaat met de moeilijke aspecten, zodat je gezond en gelukkig blijft.