Plank in badkamer

Het kiezen van de juiste producten kan overweldigend zijn wanneer je je voor het eerst bewust wordt van intieme hygiëne.

Weten welke producten voor intieme hygiëne goed zijn voor jou hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt het hele proces vereenvoudigen door na te denken over je levensstijl en hoe die je specifieke behoeften op het gebied van intieme hygiëne beïnvloedt. Hoe jij je dag doorbrengt, je verzorgingsgewoonten en bepaalde levensfasen hebben allemaal invloed op je hygiëne routine.

Intieme hygiëne als je in de puberteit zit

Of je nu al voor het eerst ongesteld bent geweest of nog niet, het is belangrijk om je V-zone goed schoon te houden. Gebruik als onderdeel van je intieme hygiëne routine een zeep die speciaal ontwikkeld is voor de intieme huid. En draag elke dag een inlegkruisje om je V-zone fris en comfortabel te houden. Als je in de puberteit zit kun je namelijk nog onregelmatig ongesteld worden. Ook kun je last hebben van frequente en onvoorspelbare spotting en afscheiding.

Intieme hygiëne als je vaak sport

Hygiëne na het sporten is heel belangrijk. Gebruik een intieme wasgel wanneer je na het sporten gaat douche. Heb je haast en geen tijd om te douche? Probeer dan intieme doekjes die je V-zone reinigen en verfrissen. Een ademend inlegkruisje, zoals de Libresse PureSensitiveTM Regular, zorgt er ook voor dat jij je de hele dag schoon en comfortabel blijft voelen.

Intieme hygiëne als je vaak reist

Ben je voor een langere periode onderweg en kun je niet zo vaak douchen als je zou willen? Gebruik een Libresse Extra Protection Long inlegkruisje om je ook op reis fris te voelen. Net als katoenen ondergoed zijn deze inlegkruisjes ademend, wat betekent dat ze je V-zone schoon en comfortabel houden. En probeer intieme doekjes te gebruiken nadat je naar het toilet bent geweest. Deze doekjes verfrissen je, helpen je geurvrij te blijven en houden de delicate pH-balans van je V-zone in stand.

Intieme hygiëne als je jouw intieme zone waxt of scheert

Het regelmatig verwijderen van schaamhaar kan ervoor zorgen dat je huid gevoelig, droog of zelfs geïrriteerd raakt. Probeer een scheermousse of -gel die de tere huid van je V-zone kalmeert en hydrateert als jij je onder de douche scheert. Vergeet niet om na het ontharen een scrub te gebruiken om het gebied te exfoliëren en een aloë vera gel om te hydrateren. Een paar dagen later kun je overschakelen op een intieme wasgel en gebruik eventueel een inlegkruisje voor dagelijks comfort.

Intieme hygiëne als je net moeder bent geworden

Na een bevalling is je intieme zone waarschijnlijk pijnlijk en ontstoken. Een verzorgende mousse kan helpen om je huid te verzachten en te kalmeren. Gebruik daarnaast ook Libresse inlegkruisjes om je ondergoed te beschermen tegen postnatale afscheiding. Het helpt ook om je V-zone schoon en geurvrij te houden. Intieme doekjes helpen ook om je V-zone fris te houden nadat je na het toilet bent geweest dankzij de kalmerende eigenschappen van Vitamine E.

Medische Disclaimer

De medische informatie in dit artikel is alleen een informatiebron en is niet bedoeld om te worden gebruikt of als bewijs te dienen voor diagnostische of behandelingsdoeleinden. Neem contact op met je huisarts en/of medisch specialist voor advies over een bepaalde medische aandoening.

Lees verder